Welkom op www.PvGroningen100.nl, de officiele jubileum-website van de Philatelisten Vereniging Groningen. De Philatelisten Vereniging Groningen is opgericht op 16 september 1915...... Philatelisten Vereniging Groningen bestaat in 2015 100 jaar!

BULLETIN 1

Groningen 100 belooft een groots postzegelevenement te worden!

Een half jaar voor de opening van de tentoonstelling en beurs ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de PV Groningen, kunnen we al vaststellen dat er op 5 en 6 sept. a.s. op filatelistisch gebied heel veel te beleven zal zijn in Sportcentrum De Hullen in Roden. Het thema van de tentoonstelling “De Eerste Wereldoorlog” en meer in het bijzonder “Het interneringskamp Groningen” beter bekend als “Het Engelse Kamp”, waar 1400 Engelse matrozen tussen 1914 en 1918 zijn ondergebracht. Met “Het Engelse Kamp” werden de inwoners van Groningen dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de oorlog. Over dit kamp en zijn bewoners die het zelf HMS Timbertown noemden, is in het begin van dit jaar een boeiend en rijk geïllustreerd boek uitgebracht dat ook op de tentoonstelling verkrijgbaar zal zijn. Een enkel voorbeeld daaruit: In het kamp trad een cabaretgezelschap op, de zg. Timbertownfollies, dat zo beroemd werd dat het door heel Nederland in alle grote theaters optredens verzorgde. Op de tentoonstelling kun u een film zien waarop dit optreden is vastgelegd. Maar ook de postale aspecten van dit kamp worden in enkele verzamelingen getoond. Voor de tentoonstelling hebben zich inmiddels 64 deelnemers uit binnen- en buitenland aangemeld die 323 kaders gaan vullen. Daarbij zitten gerenommeerde verzamelingen maar ook veel nieuwe verzamelingen in bijv. de éénkaderklasse die aan het thema van de tentoonstelling gewijd zijn.

De aanmelding is per 1 maart jl. gesloten

Het tentoonstellingscomité heeft er naar gestreefd een zo breed mogelijk aanbod aan verzamelingen aan het publiek te tonen zodat er voor iedere bezoeker iets speciaals te ontdekken valt. In de tweede hal van het Sportcentrum wordt een grote beurs georganiseerd met handelaren uit binnen- en buitenland die uiteraard hun aanbod ook zullen afstemmen op het thema van Groningen 100. Ook diverse postadministraties zullen laten zien wat er recent aan filatelistisch materiaal verschenen is. Zo komt PostNL met een eigen stand, evenals de Deutsche Bundespost. Beide zullen met speciale stempels het honderdjarig bestaan van de PV Groningen documenteren. Verder o.a. de postadministraties van Liechtenstein. Met enkele andere landen zijn we nog in bespreking. Wie vaker de beurzen in Roden bezocht heeft, weet dat er voor iedere portemonnee mooi filatelistisch materiaal te vinden zal zijn. Mocht u meer informatie willen hebben kijk dan op onze website: www.philatelist.nl of neem contact op via pvggrunopost@gmail.com.

De organisatie draait op volle toeren en hoopt u op 5 en 6 september a.s. in Sportcentrum De Hullen te mogen begroeten.

Let op: de openingstijden van de tentoonstelling zijn gewijzigd!

De tentoonstelling is geopend
op zaterdag 5 sept. van 12.00 – 18.00 u en
op zondag 6 sept. van 10.00 – 17.00 u.

Sportcentrum De Hullen Roden

De tentoonstelling GRONINGEN 100 zal plaats vinden in het Sportcentrum De Hullen, Ceintuurbaan Zuid 6, 9301 HX Roden.

We attenderen u erop dat in verband met de beschikbaarheid van de hal, de openingstijden zijn gewijzigd!

De tentoonstelling zal zijn geopend op:

zaterdag 5 september 12.00 – 18.00 uur
zondag 6 september 10.00 – 17.00 uur


Het Sportcentrum De Hullen bevindt zich aan de ring rond het centrum van Roden en is bereikbaar per openbaar vervoer (Qbuzz lijn 4) die iedere 20 minuten vertrekt vanaf het Hoofdstation in Groningen. Uitstappen halte Dorth. Hierna is het nog een wandeling van ± 7 minuten. In Roden vindt u hotelaccomodaties van verschillende prijsklassen op enkele auto-minuten van het sportcentrum. Overnachten in Groningen is natuurlijk ook mogelijk. De afstand Groningen – Roden is ± 20 km.

Hotels in Roden

Fletcher hotel, Ceintuurbaan Noord 1, 9301 NR Roden
Hotel Het wapen van Drenthe, Heerestraat 1, 9301 AC Roden
Hotel Onder de Linden, Brink 27, 9301 JL Roden
Ky-hotel, Brink 24, 9301 JL Roden

Verder zijn er diverse hotels in Groningen (13 km) en Assen (20 km) beschikbaar


Centrum Philatelisten Vereniging Groningen Emmastraat 5
9722 EW Groningen
Tel: 050 - 525 96 10 info@philatelist.nl